Begeleiding

Begeleiding Header Image
Als het overlijden dichtbij komt, wordt het leven kostbaarder. Aandacht voor de zorg is vaak goed geregeld, maar wie praat met u en uw naasten over wat deze tijd voor u betekent en wat belangrijk is? Door de emoties en de moeite om te praten over sterven is het gesprek hierover niet gemakkelijk. Hoe begin je dit gesprek? Wat wil je bespreken? Wat als je het idee hebt dat de ander er niet over wil praten?

Ook lopen emoties binnen een gezin niet altijd gelijk en gaat niet iedereen op dezelfde manier met verdriet en afscheid om. Samen met u en eventueel uw naasten kijken we naar het leven. Wat houdt u bezig en wat is belangrijk? Hoe zorg je dat deze tijd zo verloopt dat dit goed is voor u en uw naasten? Wij begeleiden u om optimaal het leven te leven, maar ook goed afscheid te kunnen nemen.

Voor kinderen kan het daarnaast helpen om het komende afscheid op hun eigen manier te beleven en hierin begeleid te worden. We zoeken hierin naar creatieve manieren die passen bij het kind. Na het overlijden komen wij dan niet als vreemde binnen en vinden makkelijker de aansluiting. Zo kunnen we de kinderen helpen met dit grote verdriet om te gaan.