Bij overlijden

Bij overlijden Header Image
Direct na het overlijden
Als uw dierbare is overleden, is het belangrijk dat een arts langs komt om het overlijden vast te stellen. Als dit thuis is zal in de meest gevallen uw huisarts dit doen. Vervolgens kunt u contact met ons opnemen. Na dit eerste telefonische contact spreken we een tijdstip af wanneer we langskomen. Dit kan gelijk, maar u kunt ook nog even tijd nemen om samen te zijn. Als uw dierbare thuis is overleden kunnen we de laatste zorg verlenen. Dit doen wij samen met u of wij nemen deze zorg van u over. U mag de laatste zorg ook zelfstandig uitvoeren, wij kunnen er dan zo nodig ter ondersteuning bij zijn. Tijdens het eerste bezoek zullen we ook de eerste belangrijke zaken met u bespreken.

De dagen tot de uitvaart
In de daarop volgende dagen moet er veel geregeld en voorbereid worden. We komen dagelijks bij u langs om de uitvaart verder voor te bereiden en u te ondersteunen in de periode tot aan de uitvaart. Wij vinden het daarbij belangrijk dat u de regie houdt en wij waar nodig te ondersteunen of de zorg over te nemen. Met creativiteit en persoonlijke aandacht kunnen we samen de herdenking organiseren die bij u past.
De kosten voor een uitvaart zijn zeer verschillend. Om hier zicht op te houden zullen we zodra de wensen geïnventariseerd zijn een kostenindicatie geven.

De dag van de uitvaart
Op de dag van de uitvaart zorgen wij ervoor dat de u in alle rust en op uw manier afscheid kunt nemen van uw dierbare, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over praktische zaken.